loodusvärvid; taimetükk; ecoprinting; dyeing

Selle pluusi andis mulle hiljuti tädi, et äkki tuleb idee seda miskil muul moel kasutada ja materjal saab jälle uue elu. Pluus on õmmeldud linasest kangast. Pitsid heegeldanud minu vanaema ehk selle materjali väärtus on juba sada aastat või kuskil nii.

Peale pikka kaalumist otsustasin pluusi taimedega värvida. Värvimise juures ma seekord ei mõelnud oluliselt kompositsiooni peale vaid lihtsalt sättisin suvaliselt sibulakoored, metalli, tilliõisikud ja toomingalehed vahele. Keerasin koheselt rulli ja sidusin kinni. Algul kui potist välja võtsin oli  sibulakoortega osa hästi kollane ja oranž, aga kahjuks kuivas ühtlaselt roheliseks. Tumedamad kohad tulid õnneks ikka sellega, et oli pandud roostes metalli. Muidugi andis natuke efekti juurde ka toomingalehed ja tilliõisikud. Mõtlesin, et järgmine kord kindlasti peaks tilliõisikute asemel kasutama raudrohtu. Värvimisest on kirjutatud loodusvärvides.

loodusvärvid; taimetükk; ecoprinting; dyeing

Need imelised pitsid on heegeldanud kunagi minu vanaema

loodusvärvid; taimetükk; ecoprinting; dyeing

Pluusi hõlm

loodusvärvid; taimetükk; ecoprinting; dyeing

Pitsiline altäär ja varrukasuu

loodusvärvid; taimetükk; ecoprinting; dyeing

Siit on märgata kruvi kujutist ja tume hall värv tuleb sellest, et oli väline kiht ja potis olid ka kaseoksad.

loodusvärvid; taimetükk; ecoprinting; dyeing

Uskumatu kruvi joonistus ise peale ja mutter ka. Siin oleks nagu ise vesivärve kasutanud

loodusvärvid; taimetükk; ecoprinting; dyeing

Huvitaval kombel on siia nagu leht jäänud, aga sellise kujuga ma lehte küll ei kasutanud vaid tilliõisikuid, vot ei tea kuidas see siia sai. Paistab nagu oleks mustsõstra lehte kasutanud

loodusvärvid; taimetükk; ecoprinting; dyeing

loodusvärvid; taimetükk; ecoprinting; dyeing

loodusvärvid; taimetükk; ecoprinting; dyeing

Kuna pluusil on suur emotsionaalne väärtus, siis kindlasti on mul plaanis sellest midagi uut hoopis õmmelda. Ehk elab see materjal või toode veel oma sada aastat. On, mida oma lastele tulevikus kinkida, aga mis sellest saab peab veel juurdlema.